sobota, 23 marca 2019

Ciastka francuskie z nadzieniem serowo-owocowym

Propozycja dla tych, którzy lubią witać dzień na słodko. Jest to połączenie chrupiącego ciasta francuskiego, puszystego serka i aromatycznych owoców. Robi się je w mig, bez zbędnego wysiłku. Najlepiej smakują ze szklanką nektaru z czarnej porzeczki Hortex.




Składniki:
  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • opakowanie serka śmietankowego
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • banan
  • maliny

Wykonanie:
1. Ciasto francuskie dzielę na sześć kwadratów. Następnie postępuję według poniższej instrukcji.

2. Serek mieszam z cukrem wanilinowym i wykładam na cieście. Następnie układam pocięte banany i maliny (mrożone, świeże lub z kompotu).

3. Piekę 15 -20 minut w 200 stopniach C. Wystudzone posypuję cukrem pudrem. 

Wiosenny konkurs od Matki Natury

1 komentarz: