poniedziałek, 16 marca 2020

Grzebienie z ciasta francuskiego z serkiem i śliwkową nutellą

Grzebienie z ciasta francuskiego z dodatkiem śliwkowej nutelli i serka waniliowego to świetny pomysł na szybki deser, ale i słodkie śniadanie. Zrobisz je w kilka chwil.



Składniki:


Dodatkowo:

  • cukier puder


Wykonanie:
1. Ciasto tnę na 8 części. Każdą z części składam na pół, jak kartkę papieru). Powstaną kieszonki. Część, która będzie stanowiła górę kieszonki nacinam. Do środka wkładam śliwkową nutellę i serek. Składników nie mieszam, tylko układam obok siebie.

2. Brzegi ciasta smaruję rozbełtanym jajkiem i dokładnie sklejam. Jajkiem smaruję też powierzchnię kieszonek. 

3. Piekę około 20 minut w 200 stopniach C. Przestudzone oprószam cukrem pudrem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz