sobota, 14 marca 2020

Domowa owocowa owsianka z miodem na śniadanie

Owsianka to jedno z mich ulubionych śniadań. Robię ją w kilka minut, a nasyci mnie na dłuższy czas. Najmłodsi lubią ją z owocami i dodatkiem miodu. Poza smakiem, przyciąga też kolorem. Latem korzystam ze świeżych owoców, poza sezonem z mrożonych. 





Składniki:
  • pół szklanki mleka
  • 3-4 łyżki płatków owsianych
  • garść mrożonych owoców - ja wybieram maliny i jeżyny
  • łyżeczka miodu

Wykonanie:
Płatki gotuję z mlekiem na wolnym ogniu, następnie dodaję mrożone owoce i dokładnie wszystko mieszam. Część owoców miażdżę, żeby oddały kolor i aromat. Rondelek z owsianką ściągam z pieca, słodzę miodem i gotowe. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz