Składniki:
- 200 - 300 g różyczek brokuła
- łyżeczka cukru
- duża cebula
- 3-4 łyżki bułki tartej
- 2 jajka
- łyżeczka kurkumy
- sól
- pieprz
Dodatkowo:
- mąka pszenna
- olej rzepakowy
Wykonanie:
1. Różyczki brokuła wkładam do wrzącej wody z cukrem na około 5 minut. Odsączam, studzę i przecieram na tarce. Cebulę siekam w drobną kostkę i łączę ze startym brokułem.
2. Do warzyw dodaję jajka, bułkę tartą, sól, pieprz oraz kurkumę i dokładnie mieszam. Jeśli ciasto jest zbyt lejące, dodaję odrobinę mąki pszennej.
3. Z masy formuję kotleciki, które obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz