środa, 18 marca 2020

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty jest smaczna i zawiera ogromną ilość witamin i minerałów. Zrobimy ja w kilka chwil. Jest świetnym dodatkiem do obiadów, ale polecam ją również jako przekąskę dla osób pragnących zgubić zbędne kilogramy. 




Składniki:

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • jabłko
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • świeżo zmielony pieprz


Wykonanie:
1. Z kiszonej kapusty odciskam sok i wkładam do miski. Marchewki myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Jabłko myję, wycinam gniazdo nasienne i ścieram również na tarce o dużych oczkach. Starte marchewki i jabłko dodaję do kapusty.

2. Dodaję olej, cukier i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszam. Miskę z surówką przykrywam folią i wkładam do lodówki na około godzinę. Po tym czasie danie będzie gotowe do zjedzenia.



2 komentarze:

  1. Ja jeszcze dodaję pokrojoną cebule......jeszcze bardziej smaczniejsza

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń