Składniki:
- 0,5 kg kiszonej kapusty
- 2 średniej wielkości marchewki
- jabłko
- 5 łyżek oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki cukru
- świeżo zmielony pieprz
Wykonanie:
1. Z kiszonej kapusty odciskam sok i wkładam do miski. Marchewki myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Jabłko myję, wycinam gniazdo nasienne i ścieram również na tarce o dużych oczkach. Starte marchewki i jabłko dodaję do kapusty.
2. Dodaję olej, cukier i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszam. Miskę z surówką przykrywam folią i wkładam do lodówki na około godzinę. Po tym czasie danie będzie gotowe do zjedzenia.
Ja jeszcze dodaję pokrojoną cebule......jeszcze bardziej smaczniejsza
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
To prawda, dodaje wyrazistości.
Usuń