środa, 29 lipca 2015

Lody jogutowe z czarną porzeczką

Uwielbiam lody, szczególnie te owocowe. Niedawno postanowiłam, że zacznę je przygotowywać sama. 




Składniki:
- duży jogurt naturalny,
- kubek czarnych porzeczek,
- 5 łyżek cukru pudru,
- foremki do lodów, blender, miska.

Wykonanie:
1. Owoce myję i usuwam z nich łodyżki, a następnie rozdrabniam za pomocą blendera.

2. Do porzeczek dodaję cukier puder i jogurt, a następnie (również za pomocą blendera) 
    mieszam ze sobą wszystkie składniki. 

3. Owocowo-jogurtową mieszaninę przekładam do foremek i umieszczam w zamrażarce.      Czas mrożenia w dużej mierze zależy od naszej zamrażarki. Moje lody są gotowe mniej 
    więcej po 4 godzinach. 



1 komentarz: