wtorek, 3 maja 2016

Miodowe naleśniki

Szybka propozycja ciepłego dania na śniadanie lub podwieczorek. tym razem w wersji na słodko.



Składniki:
- jajko,
- szklanka mleka,
- 1,5 szklanki mąki pszennej,
- 2 łyżki miodu,
- oliwa do smażenia,
-  dżem lu owocowy serek, cukier puder.

Wykonanie:
1. Jajo, mleko, mąkę i miód dokładnie ze sobą łączę. 

2. Na rozgrzaną patelnie wykładam porcjami gotowe ciasto. Smażę z dwóch stron.

3. Powierzchnię ciepłych naleśników smaruję serkiem lub dżemem. Zwijam w rulon, posypuję cukrem pudrem i gotowe.







1 komentarz:

  1. Mniam! Wyglądają przepysznie :) Nigdy nie jadłem miodowych naleśników, czas to zmienic! :)

    OdpowiedzUsuń