Podaję ją z gęstą śmietaną i natką pietruszki.
Składniki:
- średniej wielkości cukinia
- duża puszka kukurydzy
- 2 ziemniaki
- cebula
- 2 łyżki masła
- 2 szklanki wody
- łyżeczka kurkumy
- sól i pieprz mielony do smaku
Wykonanie:
1. Warzywa myję, obieram i szatkuję.
2. W garnku rozpuszczam masło, wrzucam pokrojone warzywa i sól. Podsmażam przez kilkanaście minut.
3. Następnie dodaję wodę i kukurydzę i gotuje około 20 minut. Przyprawiam i gotuje jeszcze kilka minut. Pozostawiam do lekkiego przestudzenia, blenduję i gotowe.
zupa w kolorze słońca! :D
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja na zupę krem. Uwielbiam cukinie!
OdpowiedzUsuńRobilam kiedys zupe z kukurydzy, jest pyszna. Z dodatkiem cukinii pewnie tez :)
OdpowiedzUsuńCukinia świetnie ją zagęszcza. Dominuje smak kukurydzy, więc jeśli lubisz ten smak, będziesz z tego przepisu zadowolona.
Usuń