Składniki:
- główka młodej kapusty
- 2 pomidory
- cebula
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
- ocet
- woda
Wykonanie:
1. Kapustę myję, obieram z zewnętrznych liści, przecinam na pół i wycinam głąb. Obie połówki szatkuję. Na dno garnka wlewam odrobinę wody i wkładam poszatkowaną kapustę.Zagotowuję, a następnie duszę pod przykryciem na małym ogniu.
2. Cebulę obieram, szatkuję i podsmażam na maśle. Dodaję do kapusty.
3. gdy kapusta zrobi się miękka, myję, sparzam i obieram pomidory. Następnie kroje je w kostkę i dodaję do kapusty. Pod koniec gotowania doprawiam pieprzem i solą oraz odrobiną octu.
Pyszna kapustka i jaki fajny pomysl z pomidorami :)
OdpowiedzUsuńGorąco polecam. Jest tak dobra, że nie można się jej oprzeć.
Usuń