Składniki:
- 3 półbagietki
- duża pierś z kurczaka
- cebula
- 200 g pieczarek
- 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- ser - tarta mozzarella
Wykonanie:
1. Zaczynam od przygotowania farszu. Pierś tnę w kilkucentymetrowe kostki. Pieczarki i cebulę obieram i szatkuję. Na patelnię wlewam olej, gdy będzie gorący wrzucam kurczaka. Do podsmażonego mięsa dokładam pieczarki i cebulę. Gdy wszystkie składniki będą gotowe, dodaję przecier i jeszcze chwilę smażę dokładnie wszystko mieszając. Na końcu doprawiam pieprzem i solą.
2. Bagietki przecinam, najpierw wzdłuż, a później jeszcze na połówki. Na każdym kawałku układam farsz i posypuję startym serem. Piekę około 10-15 minut w 180 stopniach C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz