Składniki (na ok. 12 babeczek):
- szklanka mąki pszennej,
- 5 łyżek cukru,
- laska wanilii
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- szklanka jogurtu naturalnego,
- jajko,
- kubek umytych jeżyn,
- masło do wysmarowania foremek,
- miska, łyżka, miseczka, foremki do babeczek.
Wykonanie:
1.
Do miski wsypuję:mąkę, proszek do pieczenia, cukier. Wszystkie składniki dokładnie mieszam.
2. W osobnej misce mieszam jogurt, jajko i pestki z wanilii. Mieszaninę wlewam do miski z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki łączę ze sobą (ciasto konsystencją przypomina mi ciasto drożdżowe).
2. W osobnej misce mieszam jogurt, jajko i pestki z wanilii. Mieszaninę wlewam do miski z mąką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki łączę ze sobą (ciasto konsystencją przypomina mi ciasto drożdżowe).
3.
Foremki smaruje masłem, a następnie do każdej z nich wkładam mniej
więcej ok. łyżki ciasta, a na wierzchu układam kilka jeżyn.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz