Składniki:
- 3 szklanki mąki krupczatki,
- 3/4 szklanki cukru,
- 3/4 szklanki cukru,
- kostka masła,
- 4 żółtka,
- szczypta soli,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- opakowanie cukru wanilinowego,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- opakowanie cukru wanilinowego,
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady,
- 1/2 szklanki rodzynek,
- 1/2 szklanki rodzynek,
- wałek, stolnica (lub blat), folia , nóż, wykrawacz do ciastek w kształcie misia, papier do pieczenia, blacha.
Wykonanie
Wykonanie
1.
Mąkę, cukier, cukier wanilinowy, sól i proszek do pieczenia wysypuję na
stolnicę. Dodaję żółtka i drobno posiekane masło, rodzynki i czekoladę. Całość dokładnie zagniatam.
2. Ciasto zawijam w folię i wkładam do lodówki na minimum 30 minut.
3. Schłodzone ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 5 mm. Wycinam misie za pomocą wykrawacza i piekę 15 minut w 180 st. C.
3. Schłodzone ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 5 mm. Wycinam misie za pomocą wykrawacza i piekę 15 minut w 180 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz