środa, 13 marca 2019

Cytrynowy łosoś

Pieczony łosoś o delikatnym, cytrynowym smaku to moja propozycja na smaczny obiad. Do przygotowania tego dania użyjesz czterech składników. Dodatkowo, łososia możesz podać z duszonymi ziemniakami z dodatkiem mleka i świeżego koperku.




Składniki:
  • 500 g łososia
  • sól
  • cytryna 
  • pieprz cytrynowy

Wykonanie:
1. Łososia porządnie skrapiam sokiem z cytryny. Solę i posypuję pieprzem cytrynowym. Na każdym z płatów układam po 2 - 3 plasterki cytryny.

2. Z folii aluminiowej robię kieszonkę, do której wsuwam przygotowaną rybę. Szczelnie zamykam.

3. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Piekę około 20 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz