środa, 3 sierpnia 2016

Ciastka maślane z sezamem

  Fajne połączenie ciastek z sezamem i otrębami. Polecam wszystkim, którzy lubią przegryźć w ciągu dnia "coś słodkiego". Zdecydowanie lepsze od czekoladowych batoników.

 


Składniki:

- kostka miękkiego masła,
- 0,5 szklanki cukru trzcinowego,
- 1,5 szklanki mąki pszennej,
- jajko,
- szczypta soli,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
-0,5 szklanki ziaren sezamu,
-0,5 szklanki otrębów owsianych.

Wykonanie:
 1. Masło ucieram z cukrem do momentu uzyskania puszystej masy. Dodaję mąkę, sól, proszek do pieczenia, jajko i sezam i znów dokładnie miksuję. 

2. Z masy formuję ciasteczka i układam na wyłożonej papierem blaszce.  Piekę ok. 15 minut w temperaturze 180 st. C. 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz