Masło, jak wynikało z opisu, było łatwe i szybkie w wykonaniu. Trzeba przyznać, że miało dość maślaną konsystencje, jednak jeśli chodzi o smak, to już troszkę inna sprawa. Męża do niego nie przekonam, mi jednak odpowiada. Jeśli jesteś fanem zieleniny to przypadnie Ci do gustu.
Składniki:
- dojrzałe awokado
- sok z połowy cytryny
- sól
Wykonanie:
1. Awokado myję, przecinam na pół, wyciągam z niego pestkę i wrzucam do miski. Rozdrabniam za pomocą blendera.
2. Dodaję sól i sok z cytryny, uważając żeby razem z nim nie wypadły pestki. Wszystkie składniki dokładnie miksuję.
Podobno można przechowywać w lodówce do 12 godzin. Ja część zamroziłam.
Żródło:http://kingaparuzel.pl/blog/2014/01/najzdrowsze-maslo-swiata/
Awokado jest pyszne w każdej postaci :)
OdpowiedzUsuńJa właściwie zaczynam wprowadzać ten owoc do swojej diety i faktycznie mi zasmakował.
Usuń