wtorek, 22 grudnia 2015

Ciasteczka cynamonowe

Coś dla miłośników cynamonu i chrupiących ciasteczek.


Skladniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej,
- szklanka tartych migdałów,
- 0,5 kostki miękkiego masła,
- laska wanilii,
- jajko,
- 0,5 szklanki cukru pudru,
- 2 łyżeczki startego cynamonu.


Wykonanie:
1. Mąkę przesiewam na stolnicę i mieszam z tartymi migdałami. Następnie dodaję masło, pestki wanilii, cukier puder, jajo i cynamon. Wszystkie składniki łączę ze sobą. Zawijam w folię i wkładam do lodówki na ok. 60 min.

2.  Ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 0,5 cm, a następnie za pomocą wykrawacza wycinam dowolne kształty.

3. Ciastka układam na wyłożonej papierem blaszce. 
    Piekę 15 min. w temperaturze 180 st. C. 






Źródło przepisu " PRZEPISY MISTRZA PAWŁA MAŁECKIEGO. CUKIERNIA LIDLA"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz