Skladniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej,
- szklanka tartych migdałów,
- 0,5 kostki miękkiego masła,
- laska wanilii,
- jajko,
- 0,5 szklanki cukru pudru,
- 2 łyżeczki startego cynamonu.
Wykonanie:
1. Mąkę przesiewam na stolnicę i mieszam z tartymi migdałami. Następnie dodaję masło, pestki wanilii, cukier puder, jajo i cynamon. Wszystkie składniki łączę ze sobą. Zawijam w folię i wkładam do lodówki na ok. 60 min.
2. Ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 0,5 cm, a następnie za pomocą wykrawacza wycinam dowolne kształty.
3. Ciastka układam na wyłożonej papierem blaszce.
Piekę 15 min. w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu " PRZEPISY MISTRZA PAWŁA MAŁECKIEGO. CUKIERNIA LIDLA"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz