sobota, 13 stycznia 2024

Zapiekanka z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem i warzywami

Zapiekanka z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem to idealny pomysł na szybki i pożywny obiad dla zabieganych. Takie danie uświetni również spotkanie z przyjaciółmi. Świetnie smakuje, dobrze wygląda i jest łatwe w przygotowaniu. Z poniższego przepisu wykonasz trzy zapiekanki.



 Składniki: 

  • gotowe ciasto francuskie
  • łosoś wędzony 100g
  • warzywa na patelnię 450 g
  • 1 łyżka oliwy
  • jajko


Wykonanie:

1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodaję warzywa na patelnię. Smażę według instrukcji na opakowaniu. 

2.  Ciasto francuskie rozwijam i dzielę na 3 równe części na kształt prostokąta. 

3. Na  każdy kawałek ciasta nakładam usmażone wcześniej warzywa oraz kawałki łososia. 

4. Narożniki ciasta smaruję rozbełtanym jajkiem . Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni, piekę 15 minut. 


 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz