Składniki:
- kostka masła (100 g),
- 2 szklanki cukru pudru,
- szklanka mąki pszennej,
- 2 jaja,
- 3 łyżki kakao,
- szklanka malin (świeżych lub mrożonych)
Wykonanie:
1. Piekarnik rozgrzewam do ok. 180 st. C. Masło topię w rondelku, ściągam z pieca i dodaję cukier puder oraz jaja. Łączę ze sobą wszystkie składniki.
2. Dodaję mąkę i kakao i dokładnie mieszam. Ciasto przelewam do wysmarowanej masłem formy ( ok. 24 cm śr.), a na jego powierzchni układam maliny. Piekę 30 minut.
Smacznego :)
to ciasto musi być wyjątkowe .. wygląda obłędnie - lubię taki :)
OdpowiedzUsuńCiasto z pewnością jest bardzo smaczne. Jestem ogromną fanką malin
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie i apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuń