poniedziałek, 20 czerwca 2016

Ciastka z herbatą

Kto z nas nie lubi chrupiących, aromatycznych ciasteczek. te z herbata są naprawdę wyjątkowe. Dodatkowo do ich wykonania nie użyłam jajek, dzięki czemu można je serwować alergikom.





Składniki:
- 2 szklanki maki pszennej,
- 0,5 szklanki cukru pudru,
- kostka zimnego masła (200 g),
- szczypta soli,
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego,
- łyżka herbaty Earl Grey.

Wykonanie:
1.  Herbatę rozdrabniam w moździerzu. Do miski wsypuję  wszystkie składniki i dokładnie zagniatam. Ciasto zawijam w folię i wkładam do lodówki na ok. 45-60 min.

2. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 st. C. Ciasto rozwałkowuję i wycinam wybrane kształty. Układam ciastka na blaszce wyłożonej papierem i piekę ok. 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz