Zapiekanka z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem i warzywami
Zapiekanka z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem to idealny pomysł na szybki i pożywny obiad dla zabieganych. Takie danie uświetni również spotkanie z przyjaciółmi. Świetnie smakuje, dobrze wygląda i jest łatwe w przygotowaniu. Z poniższego przepisu wykonasz trzy zapiekanki.
Składniki: - warzywa na patelnię 450 g
Wykonanie:
1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodaję warzywa na patelnię. Smażę według instrukcji na opakowaniu.
2. Ciasto francuskie rozwijam i dzielę na 3 równe części na kształt prostokąta.
3. Na każdy kawałek ciasta nakładam usmażone wcześniej warzywa oraz kawałki łososia.
4. Narożniki ciasta smaruję rozbełtanym jajkiem . Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni, piekę 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz