Uwielbiam truskawki... kojarzą mi się z latem i słońcem. Mogę je jeść w każdej postaci.
Poniżej
przedstawiam Wam łatwy i szybki sposób na przyrządzenie jednej z odsłon
tego cudownego czerwonego owocu,
mniammmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WIĘC DO DZIEŁA !!!
Składniki:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka cukry
- kostka masła
- 4 jaja
- paczka cukru wanilinowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- miseczka truskawek (mogą być mrożone)
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka cukry
- kostka masła
- 4 jaja
- paczka cukru wanilinowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- miseczka truskawek (mogą być mrożone)
Wykonanie:
1.
Oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem na sztywną pianę.
Oczywiście jeśli nie masz czasu, albo najzwyczajniej w świecie Ci się
nie chce możesz zmiksować wszystko razem bez zabawy w oddzielanie i
zapewniam, że tak czy inaczej ciasto wyjdzie, chociaż może będzie trochę
mniej puszyste (testowałam na własnej skórze).
2. Masło rozpuszczam w garnuszku na małym ogniu.
3. Mieszam mąkę z masłem i żółtkami. Dodaję jaja ubite na sztywną pianę.
4. Dodaję cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszam.
5. Wkładam ciasto do formy i piekę ok 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
6. Czekam, aż babeczki ostygną i zabieram się do jedzenia...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz