Składniki:
- 400 g mięsa mielonego wołowego (można użyć wieprzowego)
- cebula szalotka
- pieprz
- sól
- olej do smażenia
- 4 bułki
- żółty ser
- sałata
- papryka
- ogórek konserwowy
- pomidor
- majonez
- musztarda
- ketchup
Wykonanie:
1. Mięso wkładam do miski. Cebulę obieram, szatkuję i dodaję do mięsa wraz z solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączę. Formuję 4 kotlety, które smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.
2. Bułki kroję na pół i podpiekam chwilkę na patelni lub w piekarniku (od strony przecięcia).
Pomidory, ogórki i paprykę tnę w cienkie plastry. Następnie kładę na talerzu spodnią część bułki, a na niej ser, następnie sałatę, kotleta, paprykę, ogórka, pomidora, majonez, musztardę i ketchup.
3. Całość wkładam na chwilkę do piekarnika nagrzanego do 180 st. tak żeby ser lekko się podtopił.
coś pysznego :)
OdpowiedzUsuń