Jajeczna pasta z rzeżuchą to taki "wiosenny akcent", który pojawił się dzisiaj na naszym stole. Pasta świetnie pasuje do pieczywa, ale możesz również faszerować nią jajka. Dzięki temu, że jedną z dwóch łyżek majonezu zamieniłam na gęsty jogurt naturalny, potrawa zyskała nieco lekkości. Pastę zrobisz bardzo szybko, a jej smak zadowoli wszystkich miłośników jajek.
Składniki:
- 4 jaja
- pęczek rzeżuchy
- łyżka gęstego jogurtu
- łyżka majonezu
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
1. Jaja gotuję na twardo i studzę, następnie tnę w kostkę i wrzucam do miski.
2.
Rzeżuchę myję, osuszam i szatkuję. Dodaję do jajek wraz z jogurtem,
majonezem, pieprzem i solą. Całość dokładnie mieszam. Przechowuję w
lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz