piątek, 14 lipca 2017

Sorbet malinowy

Dzisiaj dla ochłody proponuje domowy, pozbawiony sztucznych barwników, sorbet malinowy. Ponieważ jest to deser, powinien być słodki, dlatego dodałam również cukier. Jego ilość zależy od waszych upodobań, możecie dodać go więcej lub mniej. Osobiście uważam, że mój sorbecik jest zdecydowanie zdrowszy od sklepowych gotowców, a jeśli masz wątpliwości, co do użytego w nim cukru, zajrzyj na www.uczymyjakslodzic.pl


Składniki:
- 0,5 litra malin,
- 3 łyżki cukru pudru marki Diamant (Pfeifer & Langen Polska) 
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksuję, przelewam do foremek i  wkładam do zamrażarki na kilka godzin. 



Cukier z głową

3 komentarze:

  1. Dziękuje bardzo za fajny przepis, chętnie jutro przyrządze dla siebie i chłopaka!

    OdpowiedzUsuń
  2. After looking over a few of the articles on your blog, I truly like your way of blogging.
    I saved as a favorite it to my bookmark website list and will be checking back in the
    near future. Please check out my web site too and let me know what you think.

    OdpowiedzUsuń