środa, 6 lipca 2016

Cisto czekoladowe z malinami

Uwielbiam połączenie malin i czekolady. Ciasto, które dziś upiekłam jest z pewnością najlepszym wydaniem tego smakowitego duetu. Chrupiąca powierzchnia i wilgotne wnętrze słodkiego ciasta w połączeniu z kwaskowym smakiem malin pokocha wielu z was. 





 
Składniki:
- kostka masła (100 g),
- 2 szklanki cukru pudru,
- szklanka mąki pszennej,
- 2 jaja,
- 3 łyżki kakao,
- szklanka malin (świeżych lub mrożonych)

Wykonanie:
1. Piekarnik rozgrzewam do ok. 180 st. C. Masło topię w rondelku, ściągam z pieca i dodaję cukier puder oraz jaja. Łączę ze sobą wszystkie składniki.

2. Dodaję mąkę i  kakao i dokładnie mieszam.  Ciasto przelewam do wysmarowanej masłem formy ( ok. 24 cm śr.), a na jego powierzchni układam maliny. Piekę 30 minut.


Smacznego :)

 

3 komentarze:

  1. to ciasto musi być wyjątkowe .. wygląda obłędnie - lubię taki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto z pewnością jest bardzo smaczne. Jestem ogromną fanką malin

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! :-)

    OdpowiedzUsuń