niedziela, 1 stycznia 2017

Naleśniki z natką pietruszki

Naleśniki to rewelacyjna sprawa, szczególnie jeśli zmęczona wracasz do domu, a rodzina domaga się obiadu w trybie pilnym. Do ich przygotowania wystarczy tylko kilkanaście minut, tym razem w wersji bez cukru. 




Składniki:
- jajko,
- szklanka mleka,
- 1,5 szklanki mąki pszennej,
- szczypta soli,
- kilka gałązek natki pietruszki
- oliwa do smażenia.

Wykonanie:
1. Mleko, jajko, mąkę i sól dokładnie ze sobą łączymy. Można to zrobić przy pomocy miksera.

2. Natkę pietruszki myję, osuszam i siekam na drobne kawałki. Rozdrobnione listki wrzucam do ciasta i mieszam łyżą. 

3. Rozgrzewam tłuszcz na patelni. Naleśniki smażę z obu stron na złocisty kolor. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz