wtorek, 9 lutego 2016

Ciasteczka owsiane z jabłkiem

Oto moja propozycja  przekąski, która z pewnością jest dużo zdrowsza od wszędobylskich batonów. Ciastka nie należą do tych bardzo słodkich, więc jeśli ktoś chce może zwiększyć ilość miodu do 2 łyżek oraz dodać solidną garść rodzynek.


 
Składniki:
-  duże jabłko, obrane i starte,
-  jajko,
- 0,5 szklanki płatków owsianych,
- 0,5 szklanki zmielonych płatków owsianych,
- łyżka miodu,
- łyżeczka cynamonu,
- łyżeczka proszku do pieczenia. 

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszam.

2. Ciastka formuję za pomocą dłoni i układam na wyłożonej papierem blaszce.

3. Piekę 15 minut w 180 st. C.








http://kuchnialidla.pl/product/ciasteczka-owsiane-z-jablkami

1 komentarz: