Oto moja propozycja przekąski, która z pewnością jest dużo zdrowsza od wszędobylskich batonów. Ciastka nie należą do tych bardzo słodkich, więc jeśli ktoś chce może zwiększyć ilość miodu do 2 łyżek oraz dodać solidną garść rodzynek.
Składniki:
- duże jabłko, obrane i starte,
- jajko,
- 0,5 szklanki płatków owsianych,
- 0,5 szklanki zmielonych płatków owsianych,
- łyżka miodu,
- łyżeczka cynamonu,
- łyżeczka proszku do pieczenia.
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszam.
2. Ciastka formuję za pomocą dłoni i układam na wyłożonej papierem blaszce.
3. Piekę 15 minut w 180 st. C.
http://kuchnialidla.pl/product/ciasteczka-owsiane-z-jablkami
Świetne, zdrowe i bardzo smakowite ciasteczka :)
OdpowiedzUsuń