niedziela, 25 marca 2018

Pasta jajeczna z rzeżuchą

Jajeczna pasta z rzeżuchą to taki "wiosenny akcent", który pojawił się dzisiaj na naszym stole. Pasta świetnie pasuje do pieczywa, ale możesz również faszerować nią jajka. Dzięki temu, że jedną z dwóch łyżek majonezu zamieniłam na gęsty jogurt naturalny, potrawa zyskała nieco lekkości. Pastę zrobisz bardzo szybko, a jej smak zadowoli wszystkich miłośników jajek. 






Składniki:
  • 4 jaja
  • pęczek rzeżuchy
  • łyżka gęstego jogurtu
  • łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

1. Jaja gotuję na twardo i studzę, następnie tnę w kostkę i wrzucam do miski.

2. Rzeżuchę myję, osuszam i szatkuję. Dodaję do jajek wraz z jogurtem, majonezem, pieprzem i solą. Całość dokładnie mieszam. Przechowuję w lodówce.  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz